HOME   BOSKAVEL AANBOD   VOORDELEN BOSGROND   BOS VERKOPEN   BOS IN DE MEDIA   CONTACT


  Bos Kopen.nl - het startpunt voor het aankopen of verkopen van bosgrond. Boskavels in binnen- en buitenland als duurzame belegging overzichtelijk bijeen

De voordelen van Bos Kopen

De grootste voordelen van bos kopen voor bedrijven en particulieren hebben we voor u op een rij gezet!


Een goede belegging met goed rendement

Door zelf te beleggen in de aankoop van bosgrond kunt een goed rendement verwachten. Of u nou besluit om het bos gewoon bos te laten, of dat u kijkt naar andere mogelijkheden voor meer rendement, de trend van de laatste jaren vertoond een continu waardestijging van de bosgronden. Veel bossen in het buitenland worden bedreigd en vormen inmiddels een schaars goed, wat de grondprijs verder doet stijgen, dit komt vooral voort uit de vraag naar nieuwe landbouwgebieden. In Nederland worden diverse teakbosbouwprojecten aangeboden.
 

Positieve naamsbekendheid

Een bedrijf of particulier kan de investering in bosgrond gebruiken als voorbeeld hoe zij zelf een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij door zelf op eigen initiatief bos te kopen en te beschermen. Als bedrijf laat je een sociaal gezicht zien met betrekking tot het behoud van het milieu. Dit alles zonder verlies van de eigen productie en met een investering die alleen maar meer rendement geeft!
 

Belastingvoordeel

Een belastingplichtige die buitenlands bos- en natuurterrein bezit heeft belastingtechnisch voordeel. Voor bos- en natuurterreinen geldt een vrijstelling van belasting. Voor bos- en natuurterrein in het buitenland geld een vrijstelling van belasting. (Belastingdienst artikel 5.7, eerste lid, onderdelen a en b, Wet IB 2001). De vrijstelling van bos- en natuurterreinen is niet beperkt tot het Nederlands grondgebied. Voor de vrijstelling van bos- en natuurterrein in het buitenland geldt net zoals bij binnenlands bos- of natuurterrein de voorwaarde dat de belastingplichtige de volle eigendom bezit. Opbrengsten uit bossen zijn tevens vrijgesteld van de inkomstenbelasting en ook als u ooit het bos met winst verkoopt is dit eveneens vrijgesteld van inkomstenbelasting.
 

Een veilige en zekere belegging

Grond is door de eeuwen heen een goede en veilige zekere belegging geweest. Het beleggen in bos is niet te vergelijken met beurs of of rendementsbeleggingen die erg variabel kunnen zijn. Het kopen van een boskavel is en blijft een concrete investering, waarbij u als duurzaam ondernemer met een goed gevoel voordeel uit kunt halen.

 


 
 
Home  Bos te koop  Voordelen bosgrond  Bos media  Bossen wereldwijd  Zelf je bos aanbieden  Links  Contact


Bedrijfspromotie Net online adverteren 2006-2009